Aksaray'da liseli öğrenciler ekmek üretiyor

Aksaray

Aksaray'da liseli öğrenciler ekmek üretiyor

Aksaray'da Necmiye-Mehmet Yazıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Yiyecek ve İçecek Bölümü öğrencileri, okulda kurulan ekmek fırın atölyesinde her gün 5 bin adet ekmek üretiyor. Öğrenciler tarafından üretilen ekmekler, okullar ve pansiyonları ile çorba evlerine dağıtılıyor.

AKSARAY (İGFA9 - Necmiye-Mehmet Yazıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, iki yıl önce Millî Eğitim Bakanlığının hayata geçirdiği "Okullarımız Üretiyor" projesi ile ekmek fırını atölyesi kuruldu. Yiyecek ve İçecek Bölümü'ndeki öğrenciler, öğretmenlerinin rehberliğinde fırında günlük 5 bin ekmek üretiyor. Dönüşümlü olarak ekmek üreten öğrenciler hem meslek öğreniyor hem de gelir elde ediyor.

Okul Müdür Yardımcısı Emrah Büyük, "İki yıl önce ekmek üretim atölyemizi açtık. Yaklaşık 10 okulumuz ve pansiyonları ile Aksaray Belediyemizin çorba evlerine ekmek üretiyoruz. Aynı zamanda Sosyal Yardımlaşma Vakfının da ekmeğini üretmekteyiz. Günlük ortalama 5 bin paketli roll ekmek üretmekteyiz. İsteğe göre döner ekmeği veya somun ekmek de üretimimiz bulunmakta." dedi.
 


Haber Kaynak : İGFA

Hakim Pınar Demir Yılmazel, 7. Sınıf Öğrencisi Hafız Ahmet’in en büyük hayalini gerçekleştirdi

Adalet ve Medya Buluştu: Başsavcı Aydemir, Yeni Medya Derneği'nde

Başkan Sekmen, Esnaf ve Vatandaşlarla Bir Arada

ETÜ'ye Başarı Belgesi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan Erzurumspor Destek Açıklaması

Erzurum'da Sosyal Belediyecilik Projesi

Yaşlılara Evde Sağlık Hizmeti

Siber suçlarla mücadele için verilerini İnterpol'le paylaştı

Baltık ülkelerinde ihracatını artıracak

Dijital sergi furyası göz alıyor

'Mustafa'nın Ankara galasında çocuklar protokolde

Çocuğunuz 3 yaşından sonra çoğu sesi yanlış çıkarıyorsa dikkat!

Beylikdüzü “İngilizce Konuşma Kulübü” başladı

“Konya Kitap Günleri” heyecanı devam ediyor

Bahçeli'nin dileği: Cehennemde ebediyen yansın!