Tavuğu pişirmeden önce bunu sakın yapmayın

Tavuğu pişirmeden önce bunu sakın yapmayın

Tavuğu pişirmeden önce bunu sakın yapmayın

Mutfakta sık yapılan hatalardan biri de tavuğu pişirmeden önce yıkamak. Bu alışkanlık, sağlıklı olduğunu düşünen pek çok kişi tarafından benimsenmiş olsa da uzmanlar, ciddi sağlık risklerine dikkat çekiyor.

BURSA (İGFA) - Uzmanlara göre, tavuğun yıkanması esnasında mutfakta çapraz bulaşma riski artıyor. Zararlı bakteriler, su sıçramasıyla mutfak yüzeylerine, lavaboya veya diğer gıdalara bulaşabiliyor. Yıkanan tavuk, etrafında görünmez bir tehlike alanı oluşturuyor ve bu da ciddi gıda zehirlenmelerine yol açabiliyor.

Çoğu kişinin tavuğu yıkadığını belirten uzmanlar tavuğun üzerinde bulunan zararlı bakterilerin, doğru ısıl işlem uygulanmadığı sürece canlı kalabileceğini, bu yüzden tavuğu yıkamak yerine iç sıcaklığının en az 75°C'ye ulaştığından emin olunmasının daha güvenli bir yöntem olduğunu söylüyor. 

Çapraz bulaşmayı önlemek için mutfak hijyenine büyük özen gösterilmesi gerektiğini hatırlatan uzmanlar ellerin, mutfak tezgâhı, kesme tahtaları ve bıçaklar gibi malzemelerin her işlem sonrası iyice temizlenmesi gerektiği vurguluyor. 


Haber Kaynak : İGFA

Hakim Pınar Demir Yılmazel, 7. Sınıf Öğrencisi Hafız Ahmet’in en büyük hayalini gerçekleştirdi

Adalet ve Medya Buluştu: Başsavcı Aydemir, Yeni Medya Derneği'nde

Başkan Sekmen, Esnaf ve Vatandaşlarla Bir Arada

ETÜ'ye Başarı Belgesi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan Erzurumspor Destek Açıklaması

Erzurum'da Sosyal Belediyecilik Projesi

Yaşlılara Evde Sağlık Hizmeti

Siber suçlarla mücadele için verilerini İnterpol'le paylaştı

Baltık ülkelerinde ihracatını artıracak

Dijital sergi furyası göz alıyor

'Mustafa'nın Ankara galasında çocuklar protokolde

Çocuğunuz 3 yaşından sonra çoğu sesi yanlış çıkarıyorsa dikkat!

Beylikdüzü “İngilizce Konuşma Kulübü” başladı

“Konya Kitap Günleri” heyecanı devam ediyor

Bahçeli'nin dileği: Cehennemde ebediyen yansın!