Tavuğu pişirmeden önce bunu sakın yapmayın

Tavuğu pişirmeden önce bunu sakın yapmayın

Tavuğu pişirmeden önce bunu sakın yapmayın

Mutfakta sık yapılan hatalardan biri de tavuğu pişirmeden önce yıkamak. Bu alışkanlık, sağlıklı olduğunu düşünen pek çok kişi tarafından benimsenmiş olsa da uzmanlar, ciddi sağlık risklerine dikkat çekiyor.

BURSA (İGFA) - Uzmanlara göre, tavuğun yıkanması esnasında mutfakta çapraz bulaşma riski artıyor. Zararlı bakteriler, su sıçramasıyla mutfak yüzeylerine, lavaboya veya diğer gıdalara bulaşabiliyor. Yıkanan tavuk, etrafında görünmez bir tehlike alanı oluşturuyor ve bu da ciddi gıda zehirlenmelerine yol açabiliyor.

Çoğu kişinin tavuğu yıkadığını belirten uzmanlar tavuğun üzerinde bulunan zararlı bakterilerin, doğru ısıl işlem uygulanmadığı sürece canlı kalabileceğini, bu yüzden tavuğu yıkamak yerine iç sıcaklığının en az 75°C'ye ulaştığından emin olunmasının daha güvenli bir yöntem olduğunu söylüyor. 

Çapraz bulaşmayı önlemek için mutfak hijyenine büyük özen gösterilmesi gerektiğini hatırlatan uzmanlar ellerin, mutfak tezgâhı, kesme tahtaları ve bıçaklar gibi malzemelerin her işlem sonrası iyice temizlenmesi gerektiği vurguluyor. 


Haber Kaynak : İGFA

Togg'un Yeni Modeli T10F Yolda

Erzurum'da Sosyal Belediyecilik Projesi

Yaşlılara Evde Sağlık Hizmeti

MHP'li Kamil Aydın'dan boykot çağrısına sert tepki

Vali Mustafa Çiftçi, Erzurum İştirak Şirketlerini Ziyaret Etti

Meme Kanseri Farkındalık Ayına Yönelik Konferans Düzenlendi

Başsavcı Adem AYDEMİR, "BİLİRKİŞİLER'DE BULUNMASI GEREKEN ÖZELLİKLERİ”sıraladı.

Siber suçlarla mücadele için verilerini İnterpol'le paylaştı

Yıldırım’da 580 kilogram zirai ilaç atık kutusu toplandı

Baltık ülkelerinde ihracatını artıracak

İsrail, Orta Doğu’daki savaşı genişletiyor

Ortalama geceleme 6'ya çıktı! Seyahat başına 5 bin 200 TL harcandı

CHP’li Yazgan, Enez Kalesi’nin restorasyonunu Meclis gündemine taşıdı

Dijital sergi furyası göz alıyor

'Mustafa'nın Ankara galasında çocuklar protokolde